info@jciflevoland.nl

Seabottom tour Wereldcongres 2017

JCI Flevoland | Junior Chamber International / Nieuws / Persberichten / Seabottom tour Wereldcongres 2017

Seabottom tour Wereldcongres 2017

Posted by: JCI Flevoland
Category: Persberichten

Internationals op de Flevolandse zeebodem

Op donderdag 9 november organiseerde JCI Flevoland de Seabottomtour door Flevoland. De Seabottomtour is een programma-onderdeel van het JCI wereldcongres.

“We hebben onze internationale JCI gasten ontvangen met een knakwortel in de groene stad van de Floriade, een buffetlunch, een welkomstwoord van de Lelystadse burgemeester Ina Adema en een introductie op hoe duurzaam een luchthaven wel niet kan zijn door Lelystad Airport,“ vertelt Iris Krol, voorzitter van JCI Flevoland.

Op het Floriade terrein in Almere zijn de internationale gasten door de Urban Greeners (jonge ondernemers) meegenomen op het gebied van innovatie en groen. Urban Greeners bestaan uit 14 start-ups die betrokken zijn bij de opbouw van de Floriade. Een voorbeeld van één van deze start-ups is de knakwortel, deze hebben de JCI-leden gelijk mogen proeven. De Urban Greeners bouwen aan een creatieve en innovatieve stad.

De rit over de Oostvaardersdijk langs het Markermeer en de Oostvaardersplassen is gebruikt om de deelnemers te laten ervaren hoe het is om 6 meter onder de zeespiegel te leven. Mirla uit Panama was enthousiast: ”I never thought I would walk on the bottom of the sea!”

De JCI leden uit 14 landen waren onder de indruk over het warme welkom van de burgemeester in het gemeentehuis van Lelystad en de daar verzorgde lunch. “We had a presentation from the mayor of Lelystad and had lunch with her!”, vertelt Faysal uit Noorwegen blij verrast.

Van de Lelystadse zeebodem naar sky high met de groene innovatie van Lelystad Airport. Inspirerende projecten rondom de ontwikkeling van de luchthaven werden in het laatste onderdeel van de tour uitgelicht, zoals de 2 km lange Solar Wave van zonnepanelen en de Solarpark parkeerplaats. Op de weg terug naar Amsterdam werd er in de bus nog vrolijk nagepraat over de dag met nieuw verworven vrienden.

De Seabottomtour is mede mogelijk gemaakt door de volgende partners: Floriade 2022, Gemeente Lelystad, Lelystad Airport Business Park, Lelystad City Marketing, Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, Lelystad Airport, Flevosap, Fruithal Smits en Almere City Marketing.